Εορτές ενορίας

ΑΠΟΗΧΟΣ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΤΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ

media-share-0-02-05-c4c436a513d46c4b4e7389577f8be9af6764cbc3c31a4754f6e49c485277c7df-PictureΜε πολύ σεβασμό εόρτασε και φέτος η ενορία μας τον Κοιμητηριακό μας Ναό, ο οποίος τιμάται επ’ ονόματι της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος  Χριστού. Εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν σε όλες τις λειτουργικές ευκαιρίες του εορτάζοντος Ναού και προσκύνησαν με ευλάβεια την Εικόνα Του Σωτήρος.

Ο Εφημέριος του Ναού, εκ μέρους όλων των ενοριτών και του Εκκλησιαστικού συμβουλίου ευχαρίστησε τους σεβαστούς Πατέρες που ήλθαν στην Ιερά Πανήγυριν, τις κυρίες που ευπρέπισαν τον Ιερό Ναό και όλους τους συνεργάτες οι οποίοι, βοήθησαν ποικιλοτρόπως σε όλους τους τομείς.

Αποκορύφωμα ήταν η έλευσης της Ιεράς Εικόνος στο Κοιμητήριον που εψάλλη κοινό τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των προσφιλών μας και εν τέλει στα προπύλαια του Ναού η Απόλυσις της Εορτής, ευχόμενοι Καλό Δεκαπενταύγουστο.

Περισσότερα...
 

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ

121352873

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΡΩΝ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ

ΕΓΛΥΚΑΔΟΣ (Κοιμητήριο)

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ

Την Κυριακή  6 Αυγούστου 2017 Eορτή της θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Εγλυκάδος εορτάζει με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα ο Ναός του Κοιμητηρίου μας.

ΠΑΡΑΜΟΝΗ 5 Αυγούστου Ωρα 7-9π.μ. Θεία Λειτουργία στο παλαιό Ναό της Μεταμορφώσεως (πλησίον του Νέου Ιερού Ναού).

ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΩΡΑ 7 μ.μ., Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας.

Στις 9.30 μ.μ -1 π.μ. θα τελεστεί ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

ΤΟ ΠΡΩΙ Ωρα 7-10 π.μ Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος υπο του ἀρχιμ. π. Θεοκλήτου Παντελίδη.

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ της ιδίας ημέρας και ώρα 7.30 μ.μ μετά τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση προς την Παναγία μας, θα γίνει ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ της ΙΕΡΑΣ Εικόνας προς το Κοιμητήριο, συνοδεία στρατιωτικού αγήματος και δημοτικής μουσικής, όπου θα ψαλλεί κοινό τρισάγιο προς τους κεκοιμημένους αδελφούς μας και σύντομο κήρυγμα υπο του ἀρχιμ. π. Χριστοφόρου Μυτιλήνη.

Εκ του Ναού

 

Στιγμιότυπα από την εορτή του Αγ. Πνεύματος

WP 20170605 09 44 24 Pro

Περισσότερα...
 

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓ. ΥΠΟΜΟΝΗΣ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΡΩΝ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΕΓΛΥΚΑΔΟΣ

ΠΑΤΡΩΝ

agia-upomoni

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ

       

         Την Δευτέρα 29 Μαΐου  2017  με τις ευλογίες του σεπτού ποιμενάρχου μας κ.κ.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ  η ενορία μας εορτάζει την μνήμη της Αυτοκρατόρισσας της Βασιλεύουσας ΑΓΙΑΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ, μητέρας του Κων/νου Παλαιολόγου, τελευταίου τραγικού Βυζαντινού Αυτοκράτορα. Το δεξιό κλίτος του Ιερού Ναού μας είναι αφιερωμένο στην Αγία με αγιογραφίες από τον βίο της και εγκαινιασμένη Αγία Τράπεζα προς τιμήν Της.

 

Δευτέρα : Πανηγυρική Θεία  Λειτουργία με αρτοκλασία και θείον κήρυγμα. 7-10 π.μ.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί   επιμνημόσυνη δέηση  για τους τελευταίους προμάχους της Κωνσταντινουπόλεως και θα γίνει αναφορά στο Χρονικό της Άλωσης της Πόλης, καθόσον η Αγία συνδέεται άμεσα με αυτό.

Το απόγευμα της Εορτής ώρα 6.30 μ.μ. θα ψαλλεί Ιερά Παράκλησις προς την Αγία Υπομονή.

 

 

           ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

 

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΡΩΝ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓ. ΕΦΡΑΙΜ –ΑΓ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ

(ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΝ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΟΥ ΕΓΛΥΚΑΔΟΣ)

 

 

Ι Ε Ρ Α   Π Α Ν Η Γ Υ Ρ Ι Σ

 

 

4-5 ΜΑΙΟΥ 2017

ΕΟΡΤΗ  ΑΓΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ  ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ

AgiosEfraim05

  Με τις ευχές και τις πατρικές ευλογίες του Σεβ.Μητροπολίτου κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, η ενορία μας  θα εορτάσει τον γνωστό σε όλους μας Μεγαλομάρτυρα Άγιο  ΕΦΡΑΙΜ τον ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ, προς τιμή του οποίου  έχει ανεγερθεί περικαλλής Ναός.

 

 ΠΕΜΠΤΗ  4  ΜΑΪΟΥ  ΩΡΑ 6 μ.μ.

 ΕΟΡΤΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ  μετά αρτοκλασίας και θ. κηρύγματος. Ώρα 6μ.μ.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   5 ΜΑΪΟΥ :

 ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ. 7- 10 π.μ. Θα ομιλήσει ο Αρχιμ. π.Μάρκος Τζανακάκης, ιεροκήρυκας της Ι.Μητροπόλεως , με την συμμετοχή πολλών Ιερέων.

 

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ : Ιερά Παράκληση ενώπιον της Θαυματουργού Εικόνος του Αγίου  Εφραίμ. Ώρα 6 μ.μ.

Αξίζει κανείς να επισκεφτεί τον  Ιερό Ναό που βρίσκεται μέσα σε καταπράσινο ανοιξιάτικο περιβάλλον παίρνοντας συγχρόνως και την ευλογία του Αγίου.

 Προσωρινή είσοδος  κάτω από τον Ι.Ν. Μυροφόρων.

 

                                                ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

 

Σελίδα 1 από 17

Λόγοι Πατέρων

Προσοχή! Ο Διάβολος (για να σε παγιδέψει) άλλαξε την σειρά των πραγμάτων και έδωσε την ντροπή στην μετάνοια και την παρρησία στην αμαρτία
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος