ΑρχικήΔραστηριότητες ΕνορίαςΕορτέςΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ

P1060567ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΡΩΝ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ

Την  Κυριακή 15 Μαΐου  2016  εορτάζει και φέτος με τις ευλογίες του σεπτού ποιμενάρχου μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ μετά πάσης εκκλησιαστικής λαμπρότητος, το μοναδικό και γνωστό σε όλους γραφικό εξωκλήσι  των ΑΓΙΩΝ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ ανδρών και γυναικών Εγλυκάδος .Τιμά  τους Αγίους αυτούς ανθρώπους που πρώτοι με τόλμη μετέδωσαν το μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου μας  σε όλη την οικουμένη.

ΠΑΡΑΜΟΝΗ : Πανηγυρικός Εσπερινός  ώρα  6 μ.μ.

ΑΝΗΜΕΡΑ : Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία. Θα ομιλήσει ο πρωτοπρεσβύτερος π.Ευάγγελος Πριγκιπάκης.

Όλοι οι ευσεβείς φιλέορτοι  πιστοί θα παρακολουθήσουν την Απόλυση του Πάσχα από το αναστάσιμο παρεκκλήσι συμψάλλοντας το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και τσουγκρίζοντας τα ολόφρεσκα πασχαλινά κόκκινα αυγά με τους ιερείς, που θα έχουν πάρει στην είσοδο του προαυλίου από τα κοριτσάκια ντυμένα μυροφόρες. Η βαφή και η συσκευασία των 3.000 και πλέον αυγών έχουν γίνει την Πέμπτη με παραδοσιακό τρόπο από εθελόντριες κυρίες της ενορίας μας.

Ώρα  7-10 π.μ.

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ της εορτής ώρα 6:00 μ.μ. θα γίνει η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ από τα ευλογημένα παιδιά τωνΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ της ενορίας μας, με ομιλία για την Μητέρα από την εκπαιδευτικό και Διευθύντρια του 31ου Δημ.Σχολείου κ.Πατρούλα Αντωνοπούλου.

Επίσης θα ακουστούν τραγούδια και σκέτς.

Θα τιμηθούν οι εθελόντριες κυρίες που διακονούν σε όλους τους τομείς  και ευπρεπίζουν τους Ιερούς Ναούς της ενορίας μας.

Θα κλείσει η όλη εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς .

Εν συνεχεία θα τελεστεί  το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου και θα γίνει χρίσις με το Άγιο Μύρο

Αξίζει κανείς  να επισκεφτεί τον ιερό αυτό τόπο  και η  ενορίας μας σας  καλεί και σας προσκαλεί  να  συμμετάσχετε  σε αυτές τις όμορφες  και άγιες εκδηλώσεις  της τοπικής μας εκκλησίας παίρνοντας  την ευλογία  και τα μύρα των ΑΓΊΩΝ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ


P1060590